Nykypolitiikka tuntuu olevan näinä päivinä todella huonossa jamassa Suomessa. Tällä hetkellä eniten oudoksun Kookomuuksen ja muiden valtapuolueiden mielipidettä ihmisen omasta vapaudesta tehdä asioita, tai vastavaavasti jättää tekemättä. Ensin oli Lex Nokia jupakka. Lex Nokiaa on sanottu hauskasti urkintalaiksi. Sillä nyt päättäjät ovat ryhtyneet edistämään sellaista lakia, että työnantajat saisivat penkoa omien työntekijöidensä sähköpostin tunnistetietoja, jos hän epäilee liikesalaisuuksien vuotoa. Tämä koskisi kaikkia muitakin, esim tällaisia palveluita : kirjastot, koulut, ja muut yleishyödylliset paikat. Mitä näitä nyt on. Ymmärrän kyllä yrityksiä, sillä tavoin että haluavat estää salaisuuksien vuotoa, mutta sehän olisi myös aika vakoilu toimintaa. Ei tuollainen käy päinsä. Tällä tavoin jokaisen opiskelijoiden, ja jopa kirjastokäyttäjien tietoja voisi vakoilla.

Hassua se on. Jos tuollainen laki tulisi voimaan, niin miten kävisi Suomessa kaikkien nettipalveluiden kuten FaceBookin, Myspacen, yms muut. Sillä niitä pystyisi tarkkailemaan helposti, tulisi aika Isoveli fiilis, kun sua tarkkaillaan.

No sitten toinen asia. Nyt ollaan kieltämässä jo nuuskan käyttöä, sekä tehtäisiin myös tupakkaan lisää rajoituksia. Ei saisi olla näkyvillä siinä kaupan kassalla tupakkatuoteita ja muita. Sekin, jos ostat tupakkaa ala-ikäiselle, niin tulevaisuudessa voit joutua istumaan linnassa siitä. Jopa on naurettavaa. Ei tällaista Suomea voisi ikinä kukaan uskoakaan olevan olemassa. Suomen pitäisi olla vapaamielinen maa. Ja nyt ollaankin kertaheitolla uudistamassa kaikkea, ja tehdään lakeja. Kookomuskin luulee, että ihmisiä valvomalla ja rajottamalla saadaan parempi yhteiskunta. Nyt kyllä puututaan todella pahasti yksilönvapauteen. Itse voin sanoa, että olen ostanut ala-ikäiselle tupakkaa. Minkäs sille voi, kun joku kavereista on vielä 17.v ja noin. Olisipas aika hauskaa selittää siellä linnassa, kun joku kysyy, että mitä sä oot tehny ku oot joutunu tänne. Sit vastaa, että joo, ostin alaikäiselle tupakkaa. Toinen siinä vieressä on tappanu jonku, ni kiva.

Nuuskan käytöstä olisi tulossa myös rikos. Tämä menee jo tosi tosi pitkälle. Vaikka itse en käytä kumpaakasan, siis nuuskaa, enkä polta. Niin kyllä jossain se raja pitää mennä. Nuuskaa tänä päivänä suomessa saa tiskin alta, jos tietää missä sitä on. Olisi se kyllä todella ihme homma, kun kävisi risteilyllä, ja olisi Ruotsista ostanut muutaman purkin nuuskaa, niin jäisit tullissa kiinni. Parin vaivaisen purkin takia. Että hohhoijjaa vaan. Kohta en kestä täällä Suomessa asua jos se tällaiseksi menee.

Tänään ainakin muutamalla bissellä voisi käydä, ja sitten peiton alle musaa kuuntelemaan. Tekis kyllä mieli vetää känniks tämäkin päivä. :D